ČUDESNA ŠUMA NAPUNILA 30 GODINA Čuveni jugoslovenski crtani film koji nas je učio pravim vrednostima

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDESNA ŠUMA NAPUNILA 30 GODINA Čuveni jugoslovenski crtani film koji nas je učio pravim vrednostima

Svi pamtimo čuveni animirani film "Čudesna šuma", koji je zabavljao generacije dece. On je snimljen je 1986. godine, a danas puni 30 godina.

U Čudesnoj šumi dobro pobeđuje zlo, važno je da se poštuje priroda i poštuju starije, a na kraju dobrota uvek pobeđuje, ovo su osnovne ljudske vrednosti kojima nas je ovaj film učio.

“Čudesna šuma“, snimljena je 1986. godine u saradnji američke firme “Fantazi forst“ i “Kroacije film“. Ovaj crtani film je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i dalje veoma popularan i cenjen film u zemljama bivše Jugoslavije zbog kvalitetne animacije,  bajkovite priče, ljupkih likova i vesilih pesmica.

Foto:Youtube/screenshot

Čudesna šuma je mesto puno životinja koje štiti čarobni hrast, pružajući zaštitu svakome ko se skloni ispod njega.

Jednog dana, u šumu dolazi slikar Paleta i zaspi ispod tog hrasta. Kad se probudio shvatio je da ima moć sporazumevanja sa životinjama, i uvideo da svojim kistom stvara magiju.

Ubrzo upoznaje i stanovnike šume, dabra Oštrozuba, medveda Mate, lisicu Lili i ježeve Do, Re i Mi. Zli Kaktus Car nije zadovoljan dolaskom slikara u šumu i na sve načine pokušava da ga uništi. Da li se sećate kraja?

Foto:Youtube/screenshot

Nadamo se da smo vas na trenutak vratili u detinjstvo.



Autor: EPK

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.