CRNOGORCI PRAVE SVEMIRSKI BROD: Ovde nema mesta za šalu!

Izvor: Kurir, 03.Jun.2015, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNOGORCI PRAVE SVEMIRSKI BROD: Ovde nema mesta za šalu!

Vlada Crne Gore pripremila je Odluku o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću “Nacionalni parkovi Crne Gore” čija će delatnost, između ostalog, biti izrada vazdušnih svemirskih letelica, keramičkih pločica, pogrebne delatnosti i proizvodnja borbenih vojnih vozila.

Osnivač društva je Vlada Crne Gore, a njegovo sedište će biti u Podgorici. Prema najavama crnogorskih medija, odbor direktora će imati pet članova, koje na predlog ministarstva nadležnog za poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << životne sredine imenuje i razrešava Vlada.

Zamišljeno je da tri člana odbora direktora budu imenovani iz reda naučnih i stručnih radnika, a dva člana iz reda stručnih lica zaposlenih u društvu, s tim da bi se članovi odbora direktora imenovali na period od četiri godine.

Ono što je nesvakidašnje su delatnosti novog poslovnog društva, koje su za Riplija. Osim što će se “Nacionalni parkovi Crne Gore” baviti pogrebnim uslugama, tu su i deltanosti frizerskih i kozmetičkih salona, popravka satova i nakita, kockanje i klađenje, delatnost vatrogasnih jedinica, usluge redovnog čišćenja zgrada, finansijskih i robnih berzi, ugradnja stolarije i malterisanje.

Osnovni kapital društva čini osnovni kapital Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, koje je registrovano kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici.

Društvo se finansira iz budžeta Crne Gore, naknada za korišćenje dobara nacionalnih parkova u skladu sa zakonom, donacija, kredita, drugih izvora u skladu sa zakonom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.