CNN ubijao Miloševića, a sad ubija Trampa

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2017, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"CNN" ubijao Miloševića, a sad ubija Trampa

Da li je u jeku devedesetih, kada su pre svega američki mejnstrim mediji manipulacijama i lažima kreirali paralelnu stvarnost situacije na Balkanu u kojoj su Srbi bili unapred proglašeni krivcima i lošim momcima, iko mogao da pretpostavi da će jedan američki predsednik izgovoriti rečenicu:"CNN su lažne vesti?“

Nezapamćeno za Sjedinjene Države: lider države u ratu je sa mejnstrim medijima. Nije neobično da se u jeku kampanje čuju i oštrije reči medija o kandidatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tabora suprotnog onom za koji navijaju, ali epiteti koje su sa vodećih američkih medija lepili Donaldu Trampu prevazilazili su granice političke korektnosti: pajac, fašista, šovinista, Putinova marioneta… Uz to su išle lažne ankete koje su pokazivale da on nikako ne može da postane predsednik, a nakon što je pobedio idu istraživanja koja pokazuju da je najnepopularniji predsednik SAD u istoriji.

Vrhunac je prilog koji je "CNN" napravio dan pred Trampovu inauguraciju razmotrivši scenario atentata ne samo na izabranog predsednika nego i na potpredsednika i vodeće ličnosti Kongresa. Sama tema i način kako je razrađena šokirali su mnoge korisnike socijalnih mreža, a neki su čak u tome videli uvijeni poziv na atentat i ideju koju bi "neki ludak“ mogao i da iskoristi.

Međutim, ni sam Tramp nije štedeo novinare. Sajt "Bazfid“, koji je objavio tvrdnju o navodnom kompromitujućem materijalu koji Rusi imaju protiv njega, 45. predsednik SAD je nazvao "gomilom smeća“. A na prvoj konferenciji za novinare odbio je da dozvoli novinaru CNN da mu postavi pitanje. "Vi ste lažne vesti“, rekao je.

O kako bi se devedesetih godina sa time složili mnogi u Srbiji! Jer hidra medijskih manipulacija i drskih falsifikata proširila se američkim i zapadnim medijima upravo početkom devedesetih na prostoru bivše Jugoslavije.

U Bosni su se u tome "vežbale“ udarna pesnica "CNN" Kristijan Amanpur, koja je u svojim izveštajima svedočila o "masovnim srpskim silovanjima“ i "srpskim logorima“, u kojima su navodno izgladnjivani i na najgnusnije načine mučeni bošnjački civili, i odlazeća američka ambasadorka pri UN Samanta Pauer, koja je karijeru počela izveštavajući iz ratom zahvaćene bivše Jugoslavije, postavši jedan od najvatrenijih zagovornika "humanitarnih intervencija“.

Amanpurova ja napisala da je rat u Bosni za nju sve promenio, a da su "najgori bili bosanski Srbi, naoružani i podržani od Miloševića, koji su vršili pokolj nad civilima, ženama, malom decom, starcima“. Pauerova, koja za sebe kaže da je "dete Bosne“, jer se tu rodilo "naše viđenje američke moći“, postala je poznata po rečenici: "Bombardujte te prokletnike“, a za knjigu "Problem iz pakla: Amerika u doba genocida“, u kojoj piše o Bosni i Kosovu, dobila je Pulicerovu nagradu. A njih dve su bile samo kap u moru pristrasnog i jednostranog izveštavanja sa Balkana.

Na opus laži o Srbima za vreme agresije NATO-a na SRJ nedavno je podsetio i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- Setite se samo za vreme NATO agresije kakve smo laži slušali o Srbiji i srpskom narodu. Nemački političari govorili su da su srpski doktori ubacivali životinjski implant u muslimanke. Hašim Tači je rekao da je 100.000 Albanaca zarobljeno na stadionu u Prištini. A Džejmi Šej (tada portparol NATO-a) govorio je da smo zarobili 300 albanske dece i da ih koristimo kao banku krvi - rekao je Dačić.

Zapadnim medijima priviđale su se kolone izbeglica sa KiM ka Albaniji, a Račak, koji je iskorišćen kao povod za početak bombardovanja, dokazani je falsifikat navodnog masakra nad albanskim civilima koji su izvršile srpske snage, izrežiran od nekadašnjeg šefa misije OEBS-a, američkog diplomate Vilijama Vokera.

Ironija je sudbine da se američka medijska mašinerija, razrađena na Srbima, a poslednjih godina uglačana i ispolirana na demonizaciji Rusije, sada okrenula protiv vrha vlasti sopstvene države. Pritom, nema sumnje da je rat koji su mejnstrim mediji u SAD vodili protiv Trampa bio planiran i koordiniran od establišmenta koji je po svaku cenu želeo Hilari Klinton za predsednika. Ipak, teško je zamisliti da će se taj rat nastaviti i pošto on uđe u Belu kuću, ali ostaje da se vidi na koji način i koliko brzo će uspeti da sklope mir.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.