ČISTKA U SPS: Lete Mrkonjić i Vukomanovićka, Antić Dačićev zamenik

Izvor: Kurir, 24.Nov.2014, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČISTKA U SPS: Lete Mrkonjić i Vukomanovićka, Antić Dačićev zamenik

Borba za stranačke funkcije došla do usijanja, lider socijalista najavio ozbiljne kadrovske i organizacione promene na predstojećem kongresu

BEOGRAD - Potpredsednici SPS Dijana Vukomanović i Milutin Mrkonjić nakon decembarskog kongresa partije neće ostati na toj funkciji, a pod znakom pitanja je i mesto Žarka Obradovića, koji je trenutno zamenik predsednika stranke, saznaje Kurir.

- Kongres stranke je 14. decembra, pa se borba za fotelje usijala. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Dačić je rešen da podmladi stranku i na mesto potpredsednika više ne može da računa Milutin Mrkonjić. Ni Vukomanovićeva, po svemu sudeći, neće ostati na mestu potpredsednika, gde bi mogao da je zameni Vladan Zagrađanin, nekadašnji direktor SPS - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Najveće šanse za zamenika predsednika stranke ima Aleksandar Antić, ali ne treba isključiti mogućnost da na tu poziciju dođe i Branko Ružić. Opet, pitanje je da li će Ružić uspeti da dođe na to mesto nakon opozicionog delovanja koje je pokazao.

Opet u igri

VRAĆA SE ZAGRAĐANIN

Kandidatura Vladana Zagrađanina za visoku funkciju u SPS ujedno je i njegov veliki povratak u politiku. Zagrađanin, koji je i kum Ivice Dačića, bio je optužen u aferi „kofer“, ali je kasnije oslobođen optužbi. Godinama je važio za čoveka koji sve stranačke konce drži u rukama, te je svojevremeno i logistički najviše doprineo Dačićevoj pobedi u SPS.

Za njih nema zime

SLAVICA I BAJATOVIĆ SIGURNI

Mesto potpredsednika zagarantovano je Slavici Ðukić Dejanović i Dušanu Bajatoviću, direktoru „Srbijagasa“. Prema rečima našeg izvora, Dejanovićki je zagarantovano mesto jer SPS „tradicionalno“ već 10 godina kuburi sa „ženskim kadrovima“ koji bi mogli da zauzmu tako važne funkcije, dok je Bajatović na čelu vojvođanskih socijalista i uživa veliko poverenje u stranci.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.