CG: Podele u opozicionoj SNP

Izvor: B92, 01.Feb.2015, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Podele u opozicionoj SNP

Istaknuti član najjužeg rukovodstva opozicione Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksa Bečić podnio je ostavke na sve dužnosti u toj partiji.

Bečić, koji je na majskim izborima bio kandidat za gradonačelnika Podgorice i koji je zahvaljujući odličnom rezultatu pomogao vraćanju poljuljanog rejtinga partije, napustio je SNP zbog neslaganja sa predsednikom partije Srđanom Milićem.

On je bio protivkandidat Miliću na nedavnom stranačkom kongresu SNP-a, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dugogodišnji lider te partije reizabran na najvišu dužnost u partiji.

Bečić je podneo ostavke na maratonskoj sednici glavnog odbora partije, koja je danas, dva meseca od stranačkog kongresa, birala potpredsednike i direktora partije.

Partija je izabrala tri od pet potpredsednika, a odložen je i izbor stranačkog direktora.

Bečić, član najjužeg stranačkog rukovodstva saopštio je novinarima da napušta partiju, jer "ništa ne veruje Srđanu Miliću" i poslanici SNP-a u crnogorskoj skupštini Snežani Jonici, koje optužuje za "prljave terenske, medijske i internet kampanje protiv njega i njegovog dela" partije.

On je saopštio da se nakon odlaska iz SNP-a neće pridruživati drugim partijama i koalicijama.

SNP je nastala deljenjem Demokratske partije socijalista (DPS) 1997. godine, kada je grupa predvođena nekadašnjim predsednikom Crne Gore Momirom Bulatovićem i bliskim saradnikom Slobodna Miloševića osnovala novu partiju.

Ta, nekada najjača opoziciona partija, je do sada prosla kroz nekoliko previranja, a poslednjih par godina ju je napustio značajan broj istaknutih funkcionera, na čelu sa nekadašnjim predsednikom SNP-a Predragom Bulatovićem.

Oni su napustili partiju zbog neslaganja sa politikom koju vodi predsednik SNP-a Milić i politički angažman nastavili u Demokratskom Frontu (DF) koji je preuzeo lidersku poziciju u opoziciji.

Bivši SNP-ovci su najavili osnivanje nove partije, Demokratske narodne partije (DNP).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.