CG: Do izbora  vlada izbornog poverenja

Izvor: B92, 08.Feb.2016, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Do izbora " vlada izbornog poverenja

Podgorica -- Crnogorska vlada do novih parlamentarnih izbora zvanično će biti označena kao vlada izbornog poverenja.

Tako je predviđeno nacrtom sporazuma političkih partije koje rade na usaglašavanju kriterijuma u pripremama za parlamentarne izbore u Crnoj Gori, koji će biti održani tokom ove godine, a najavljeno je iz državnog parlamenta.

Deo opozicije ranije je tražio formiranje prelazne vlade, a umesto toga došlo se do rešenja o vladi izbornog povjerenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je bila ideja i samog premijera Mila Đukanovića.

Nacrt međupartijskog političkog sporazuma biće, kako je najavljeno, potpisan kad ga usaglase svi učesnici dijaloga o pripremi novih parlamentarnih izbora.

Još nije izvesno da li će biti donesen i poseban zakon koji bi pravnički razradio pomenuti politički sporazum.

Eksperti za ustavno pravo su u više navrata upozorili da politički sporazum o pripremi novih izbora ne može biti stariji od Ustava i zakona.

Premijer Milo Đukanović je nedavno opoziciji ponudio ministarska i pomoćnička mesta u četiri resora i jedno potpredsedničko mjesto u Vladi.

Opozicini savez Demokratski front je na uličnim protestima tražio formiranje prelazne vlade, bez Đukanovića na njenom čelu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.