CEZAR ME JE PREPOZNAO POSLE ČETIRI GODINE Beograđanka u Kraljevu našla psa ukradenog kad je bio štene

Izvor: Blic, 25.Feb.2017, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"CEZAR ME JE PREPOZNAO POSLE ČETIRI GODINE" Beograđanka u Kraljevu našla psa ukradenog kad je bio štene

Beograđanka Ivana Bjelić ponovo je, posle četiri godine, sa svojim ljubimcem, psom Cezarom, koji je ukraden kada je imao samo osam meseci.

Cezar je pronađen u gotovo 200 kilometara udaljenom Kraljevu, a iz azila za pse su do Ivane došli zahvaljujući tome što je pas bio čipovan. Ivana kaže da ju je Cezar i posle četiri godine prepoznao, iako su se razdvojili kada je on bio štene, a sada je odrastao labrador.

Ivana je želela da njen labrador Cezar bude deo njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << porodice koja živi u beogradskom naselju Čukarica, i on je u njihov dom ušao kao štene pre četiri godine. Ivana, koja je tada bila maturantkinja, tog dana užurbano se vraćala kući tek što je pristigla sa ekskurzije da bi prvo ugledala svog Cezara. Međutim, par sati pre toga štenac, koji je imao tek osam meseci, nestao je.

- Tražili smo ga svuda. Po kraju, po azilima, pitali ljude da li ga je neko video. I nikakvu informaciju nismo dobili. Ali ja nikada nisam izgubila nadu da ću ga ugledati jer on za mene nije bio kao ostali psi jer nije mogao svojim temperamentom i ponašanjem da se uporedi ni sa jednim drugim. Razmišljala sam kasnije, kako su godine prolazile, da možda nađem drugog psa. Ali onda se setim Cezara, i ta misao me prođe - ispričala je Ivana za "Blic".

Posle godina odvojenosti, dogodio se dirljiv susret, i to posle telefonskog poziva iz kraljevačkog azila za napuštene pse i mačke, sa rečenicom: "Ivana, našli smo vašeg psa".

- Samo što se nisam srušila. Nisam mogla da dođem sebi. Predrag Drobnjak iz Kraljeva mi je rekao da su pronašli psa sa čipom u kojem piše da sam ja vlasnica i da je prijavljena njegova krađa. Poskočila sam od sreće. Da, pronašli su mog Cezara! – rekla nam je ova devojka.

Odmah je sela u automobil i uputila se ka Kraljevu. Kaže da je samo razmišljala o tome da li će je on prepoznati, jer je bio mali kada je nestao i o tome kako sada izgleda.

- Nije me prepoznao odmah. Polako sam ga dozivala i prilazila mu. Kada je počeo da maše repom, shvatila sam: Prepoznao me je. Kada smo se vratili u Beograd, iznenadila sam se da je prepoznao dvorište, čak su mu i sobe bile poznate. Život mi se promenio, moram priznati. Trenutno sam posvećena samo mom Cezaru – kaže Ivana, naglašavajući koliko je čipovanje pasa bitno, jer ga u protivnom nikada ne bi pronašla.

Našli ga jer je ulazio u dvorišta

Cezara su prijavili meštani naselja Jarčujak u Kraljevu jer im je pas ulazio često u dvorište, a njima je to smetalo. Nisu bili ni svesni koliko su u stvari dobar potez načinili.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.