ČETRDESET GODINA DUGMETA I danas se njihovi hitovi slušaju sa istim žarom

Izvor: Blic, 02.Sep.2014, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČETRDESET GODINA "DUGMETA" I danas se njihovi hitovi slušaju sa istim žarom

Prošlo je četrdeset godina od kako je grupa "Bijelo dugme" objavila svoj prvi album pod nazivom "Kad bi' bio bijelo dugme". Moglo bi se reći da imaju i više nego uspešnu karijeru ako se uzme u obzir da i oni koji su rođeni 25. godina nakon objave albuma rado slušaju pesme ove grupe, kao da su baš sada aktuelni hit.

Jedan od najboljih rok bendova sa prostora bivše Jugoslavije, u čast 40. godina od osnivanja, po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma. Zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa albumima izdaće i knjigu u kojoj će se naći  veliki broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata.

Danas se njihovi hitovi slušaju sa istim žarom kao i pre toliko godina, a i oni koji nisu ljubitelji rok zvuka sigurno bi znala bar 10. dobrih pesama ovog benda.

Poslednji put su fanovi mogli čuti "Bijelo dugme" u punom sastavu 2005. godine  na oproštajnoj turneji po bivšoj Jugoslaviji.

Mnogi su se zaljubili uz njihove hitove, neki su ispraćani na put, drugi su spremali ispite ili patili zbog nezvraćene ljubavi. Koliko su obeležili vreme osamdesetih, toliko su i sada nezaobilazni na top listama svih radio stanica.

Glamur, bunt, elegancija i vulgarnost prepliću se kroz oštre i fenomenalne glasove Tife, Brege, Alena i Bebeka.  Glasajte u našoj anketi za numeru koju najviše volite.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

I DALJE IH SLUŠAMO SA ISTIM ŽAROM: Bijelo dugme proslavlja 40 godina od osnivanja!

Izvor: Kurir, 02.Sep.2014

Jedan od najboljih rok bendova sa prostora bivše Jugoslavije, u čast 40. godina od osnivanja, po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma..Prošlo je četrdeset godina od kako je grupa "Bijelo dugme" objavila svoj prvi album pod nazivom "Kad bi' bio bijelo dugme". Moglo bi se reći da imaju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.