CEO ARANDjELOVAC TRAZIO CUP SA ZLATOM Kako je lazna vest o pronadjenim zlatnicima podigla Srbiju na noge

Izvor: medio.rs, 14.Avg.2016, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CEO ARANDjELOVAC TRAZIO CUP SA ZLATOM Kako je lazna vest o pronadjenim zlatnicima podigla Srbiju na noge

Portal Aranđelovac info objavio je da je izvesni Marko Mitrović posle udara groma u stablo pronašao zlatnike u vrednosti od čak 300.000 evra

Vest o Aranđelovčaninu koji je pronašao ćup pun zlatnika ispod hrasta od 100 godina uzdrmala je juče celu Srbiju!

Vest je lažna, ali drago mi je što je privukla pažnju. Ne vidim razlog zašto bi nekom smetao humor

Ivan Ivanović, urednik portala Aranđelovac info

Portal Aranđelovac info objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << je, naime, da je izvesni Marko Mitrović, posle udara groma u stablo, pronašao zlatnike u vrednosti od čak 300.000 evra!

To su preneli i drugi mediji, pa su oni radoznali juče zvali rođake u Aranđelovcu da se podrobno raspitaju o slučaju, koji je, ispostavilo se, osmislio vlasnik i urednik portala Aranđelovac info, Ivan Ivanović, isti onaj koji je pre izvesnog vremena "okačio" vest da je iznad Aranđelovca proleteo NLO ili da se gradom šeta lav.

Vest je lažna, ali drago mi je što je privukla pažnju. To nam je i namera, da imamo što više čitalaca. Ne vidim nijedan razlog zbog čega bi nekom smetale humorističke vesti - navodi Ivanović za Informer.

Međutim, on kaže da je nedavno objavio istinitu priču da su na gradilištu u samom centru Aranđelovca, gde se nalazila stara kuća, radnici pre dva meseca otkopali kutiju sa starim novčanicama i desetinama srebrenjaka.

Prema njegovom mišljenju, upravo je ovaj istinit događaj namamio stanovnike Aranđelovca da poveruju da je ispod starog hrasta iskopan ćup pun zlatnika.

GORICA VUKOVIĆ, UGOSTITELJ

- Čitala sam u novinama o tome. Ko zna da li je istina. Svi kažu da znaju nekog ko je našao, pa prodao, ali ja ne znam ništa.

STANOJE STANČIĆ, RADNIK

- Izgleda da je Aranđelovac pun zlata. Juče našli ćup zlata, skoro srebrenjake. Ja ne nađoh ništa.

Pre dva meseca na gradilištu su radnici iskopali kovčeg sa starim novcem i srebrenjacima. Mnogi su tu pronašli po koji novčić i prodavali ih za dobre pare kolekcionarima iz Beograda- kaže Ivanović.

Da je u kutiji stvarno bilo starog novca, potvrdili su nam juče radnici koje su reporteri Informera zatekli na gradilištu.

Na tom mestu je bila kuća nekog kočijaša koji je dugo rabadžisao i znalo se da ima dosta para. Tada se nije držao novac u kući, već su se kupovali dukati i srebrenjaci. Posle njegove smrti, u toj kući niko nije živeo, a kada su je nedavno prodali naslednici, ona je već bila ruševina. Neko blago jeste nađeno, ali se ne zna koliko i gde je završilo. Priča se i da je bilo nekoliko stotina srebrenjaka sa likom kralja Petra Prvog i da je njihova vrednost nekoliko hiljada evra - kaže jedan od radnika.

U nekoliko zlatarskih radnji u centru grada rekli su za Informer da su za priču čuli, ali očima nisu videli nijedan novčić. Iako se ceo grad ustalasao od priča o blagu, policija u Aranđelovcu nije reagovala u ovom slučaju.

Ovaj događaj naveo je i juče stanovnike Aranđelovca da poveruju da je zaista i kod starog hrasta iskopan ćup pun zlatnika. Radoznali meštani dali su se u potragu za "skrivenim blagom" u nadi da će baš oni imati sreće da se iznenada obogati.

INFORMER.RS

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.