ČAČAK: JEDAN ČIPS ZA JEDAN HLEB

Izvor: Kurir, 11.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČAČAK: JEDAN ČIPS ZA JEDAN HLEB

Zaposleni u čačanskoj Čipsari izneli na ulaz u fabrički krug kutije sa čipsom, snekovima i krompir pireom i prodavali ih za 20 dinara po kesici

ČAČAK - Radnici čačanske Čipsare ispred fabrike prodaju ono što su proizveli.

On su juče na ulaz u fabrički krug izneli kutije sa čipsom, snekovima i krompir pireom i ispod parola „Jedan čips za jedan hleb“ prodavali ove proizvode za 20 dinara po kesici, koliko košta jedan hleb u većini čačanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prodavnica.

Sindikalno rukovodstvo se na ovaj korak odlučilo pošto radnici u generalnom štrajku dočekuju već treću nedelju, a od poslovodstva i dalje nema odgovora koji bi ih zadovoljio.

- Proizvodnja stoji već dvadesetak dana i za to vreme nismo uspeli da se dogovorimo sa većinskim vlasnikom. Razgovarali smo dva puta i naš je utisak da oni samo žele da dođu do robe iz magacina, pa da zatvore fabriku. Želimo da se proizvodnja nastavi, ali da se raskine privatizacioni ugovor sa većinskim vlasnikom, jer je od privatizacije sve krenulo nizbrdo. Ova fabrika ima sve uslove da uspešno radi, u magacinima ima robe vredne 36 miliona dinara, a nama se za plate duguje 15 miliona dinara - kaže predsednik Štrajkačkog odbora Milutin Čolovejić.

Stotinak zaposlenih u fabrici čipsa i drugih prerađevina od krompira, koja radi u okviru firme „Slap grup“, stupilo je u štrajk tražeći isplatu tri zaostale plate, putne troškove za trinaest meseci i uplatu doprinosa za zdravstveno i penzijsko osiguranje.

Radnici ovog nekada najuspešnijeg preduzeća te vrste u regionu ističu da je prosečna plata u trenutku privatizacije iznosila 35.000, a poslednja, tvrde u Sindikatu, bila je između šesnaest i dvadeset hiljada dinara. Fabrika čipsa i pirea osnovana je pre 40 godina i do privatizacije, 2005. godine, radila je u okviru PIK „Čačak“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.