Bujanovac, vojska rekonstruiše vrtić i školu

Izvor: RTS, 04.Avg.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujanovac, vojska rekonstruiše vrtić i školu

U Bujanovcu je počela rekonstrukcija predškolske ustanove "Naša radost" i Muzičke škole. To je deo projekta humanitarne pomoći koji realizuju Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja. Sredstva za rekonstrukciju 120 hiljada dolara, izdvojile su američka ambasada i garda Ohaja.
Udruženim snagama uklanjaju stare ploče u dvorištu vrtića u Bujanovcu. Po 40 vojnika 4. brigade Kopnene vojske Srbije i Nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << garde Ohaja pomoćiće izvođačima iz Bujanovca, da zamene stolariju, sanitarne čvorove, električnu instalaciju, urede dvorište.

"Mi vojnici uvek pogađamo metu. Meta je ovim projektom pogođena, jer se tiče naraštaja koji tek dolaze i koji će da nadžive sve nas", kaže pukovnik Igor Avdić, predstavnik Generalštaba VS.
"Zadovoljstvo nam je da unapredimo živote dece Bujanovca koji ima čast što je dobio jedinicu Crveni konji. Ona je jedna od naših najboljih jedinica", kaže potpukovnik Kori Šej, ambasada SAD.
Zgrada vrtića u Bujanovcu sagrađena je pre 40 tak godina i ovo je prva veća rekonstrukcija.
"Dotrajala je stolarija i sanitarni čvorovi. Jedan deo krova treba da se zameni, ali to ćemo u narednom periodu aplicirati kod donatora", kaže Milovan Aleksić, direktor PU "Naša radost" u Bujanovcu.
Saniraće se i krov Muzičke škole, zameniti stolarija i postaviti izolacija. Koordinator projekata je lokalna samouprava.
"Mi smo sada u fazi vraćanja poverenja različitih nacionalnosti. Nadamo se da će realizacija ovog projekta doprineti da imamo još bolju saradnju", kaže Nedžat Beljulji, koordinator projekta.
Kako se očekuje, američki i srpski vojnici ova dva projekta će završiti do 20. avgusta.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.