Bujanovac: Umesto Karađorđu, trg Skenderbegu!

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2016, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujanovac: Umesto Karađorđu, trg Skenderbegu!

Većina odbornika skupštine opštine Bujanovac izglasala je predlog da centralni trg u ovoj opštini umesto imena Karađorđa Petrovića ponese ime Skenderbeg Većina odbornika skupštine opštine Bujanovac izglasala je predlog da centralni trg u ovoj opštini umesto imena Karađorđa Petrovića ponese ime Skenderbeg. Ovo nije prvi pokušaj albanskih predstavnika da promene ime trgu, ali će ipak Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dati završnu reč. Na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << lokalnog parlamenta ova tačka je uvrštena naknadno, a za dopunu dnevnog reda glasali su i predstavnici Srba koji su u vlasti, dok je protiv bilo sedam odbornika SNS. Nenad Mitrović, odbornik naprednjaka u Skupštini opštine Bujanovac, kaže za "Novosti", da je nakon višečasovne rasprave predlog koji je došao od strane Jonuza Musliju, predsednika Skupštine, usvojen većinom glasova albanskih odbornika. - Predstavnici Srba i iz vlasti i iz opozicije, njih 14 bili su protiv - objašnjava Mitrović. - Ovakve odluke samo utiču na podizanje tenzija u multietničkoj opštini na jugu Srbije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Umesto KARAĐORĐA - SKENDERBEG

Izvor: OkRadio.rs, 02.Jul.2016

Vranje - Većina odbornika skupštine opštine Bujanovac na jednom od prvih zasedanja lokalnog parlamenta izglasala je predlog da centralni trg ovog grada umesto imena Karađorđa Petrovića ponese ime Skenderbeg. Ovo nije prvi pokušaj albanskih predstavnika da promene ime trgu, ali će ipak Ministarstvo...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.