Brzo kiseljenje krastavčića

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2015, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzo kiseljenje krastavčića

Ukoliko su vam potrebni kiseli krastavčići van sezone, možete ih ukiseliti za svega 4 do 5 dana.

Sastojci:

2 kg srednjih krastavaca

4 supene kašike soli

mirođija

veće parče starog hleba

Priprema:

Krastavce dobro oprati, krajeve odseći i unakrst zaseći sa obe strane ali ne skroz da ostanu cele. Poređati krastavce u teglu, uspravno, po mogućnosti tesno. Između njih utisnuti 3-4 grančice sveže >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mirođije i dodati 4 supene kašike soli i preliti vodom.

Na vrh staviti 2 parčeta starog hleba.

Na teglu staviti tanjirić i staviti u hladovinu, ali tako gde ima i sunca tokom dana. Voda će se zamutiti, ali to je normalno.

Krastavci su gotovi kada izgube boju i u sredini i imaju prijatan miris. To je otprilike 4-5 dana, zavisi od toplote vazduha.

Kad su gotovi, izvaditi hleb i mirođiju i baciti. Krastavce oprati u vodi, premestiti ih u plastičnu kutiju sa poklopcem. Preko gaze ocediti tečnost i preliti krastavce. Poklopiti i držati u frižideru.

Ovako pripremljeni krastavci mogu trajati oko 2 nedelje. A za to vreme se već može napraviti druga tura.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.