Brnabić najavljuje kazne za opštine zbog matičnih knjiga

Izvor: N1 televizija, 12.Jan.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić najavljuje kazne za opštine zbog matičnih knjiga

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Branbić najavila je da će biti kažnjene opštine koje nisu u predviđenom roku prebacile matične knjige u elektronski oblik i naglasila da su od 145 lokalne samouprave samo 63 završile taj posao.

Ona je novinarima rekla da je rok bio kraj prošle godine, ali da očekuje da do kraja januara još 20 opština završi taj posao, jer su neke lokalne samouprave već više od 80 odsto podataka prebacile u elektronski oblik.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />Prema njenim rečima, oko 20 opština je obavilo je ispod 80 odsto posla, a osam je završilo manje od 50 odsto.

"U tim lokalnim lokalnim samupravama dali smo nalog za inspekcijski nadzor i kažnjavanje", rekla Brnabić i dodala da je razočarana stavom nekih lokalnih samuprava, jer ne mogu da završe posao koji je važan za građane Srbije.

Naglasila je da očekuje da će taj posao biti završen za tri meseca, jer sve mora biti gotovo pre nego što počne puna primena Zakona o upravnom postupku od 1. juna ove godine.

Kao pozitivan primer navela je opštinu Svrljig koja je matične knjige prevela u elektronski oblik još 2012. godine.

Prema njenim rečima, Jagodina je jedini grad koji je završio manje od 50 odsto posla, dok je Pirot prebacio 73 odsto podataka iz matičnih knjiga u elektronsku formu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Brnabić: Kazne za opštine koje nisu prebacile matične knjige u elektronski oblik

Izvor: Beta Video, 12.Jan.2017

BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Branbić najavila je danas da će biti kažnjene opštine koje nisu u predvidjenom roku prebacile matične knjige u elektronski oblik i naglasila da su od 145 lokalne samouprave samo 63 završile taj posao. Ona je novinarima rekla da je rok...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.