Brnabić i Kif: Za Srbiju važno sprovođenje reformi

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i Kif: Za Srbiju važno sprovođenje reformi

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Denisom Kifom da je za Srbiju veoma važno dalje sprovođenje reformi, unapređenje sistema obrazovanja, kao i uspostavljanje elektronske uprave u njenom punom kapacitetu uz osnaživanje IT sektora.

Predsednica Vlade Srbije je zahvalila Kifu na podršci Velike Britanije u oblastima vladavine prava i stabilnosti regiona zapadnog Balkana, i rekla da su zajedno sa fiskalnom konsolidacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ovo važna pitanja za Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Brnabić je takođe zahvalila na britanskoj podršci projektima koje sprovodi Vlada Srbije, a koji se tiču modernizacije i povećanja efikasnosti državne uprave i stvaranja okruženja za pružanje elektronskih usluga građanima i privredi od strane javnih službenika.

Na ovim projektima britanska vlada već pruža podršku Srbiji kroz Fond za dobru upravu, dodaje se u saopštenju.

Brnabić i Kif su razgovarali i o efektima Bregzita i bilateralnoj saradnji dve zemlje tokom i nakon istupanja Velike Britanije iz Evropske unije.

Kako je navedeno, ambasador Kif izrazio je zadovoljstvo što će Velika Britanija biti domaćin Samita o zapadnom Balkanu koji će biti održan u Londonu tokom 2018. godine.

Na sastanku je rečeno da će unapređenju odnosa dve zemlje doprineti predstojeće posete stalnog podsekretara Forin ofisa Sajmon Mek Donalda Beogradu 11. i 12. septembra, kao i poseta delegacije Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Srbiji krajem septembra.

Istaknut je značaj jubileja, 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, koji se ove godine, u obe zemlje obeležava nizom manifestacija.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.