Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2017, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Protesti legitimni, Vučićeva pobeda velika

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je večeras da rušenje u Savamali nije trebalo da se izvede na način na koji je to urađeno, ali da projekat "Beograd na vodi" treba da nastavi da se gradi.

Ona je za televiziju N1 ocenila da rešavanje slučaja rušenja u Savamali od pre godinu dana jeste legitimno pitanje, ali da značaj projekta "Beograd na vodi" ne može da se odvoji od cele te priče.

"Rušenje treba ispitati, nadležni treba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da odgovaraju, ali jako je važno istaći da je to (Beograd na vodi) važan kapitalan projekat od strateškog interesa za Beograd i Srbiju", rekla je ona, objavljeno je na sajtu te televizije.

Upitana kako komentariše to što je nepoznato dokle je stigla istraga u ovom slučaju i posle godinu dana, ona je rekla da nema informacije o tome, ali da nije neuobičajeno u Srbiji da "sudski procesi traju duže i od godinu dana".

Dodala da je "strašno" da je projekat Beograd na vodi od prvog dana nailazio samo na kritike i istakla da je i pre ulaska u vladu apsolutno podržavala projekat, izuzetno značajan za građevinsku industriju i važan i za izgled i imidž Beograda.

Brnabić smatra i da su svi protesti legitimni iako su mogli biti "demokratskiji", a da je vlada fantastično reagovala na proteste pokrenute u gradovima Srbije posle izbora.

Navela je i da je pobeda Aleksandra Vučića do te mere neupitna, i "brojčano velika", da ne postoji prostor za bilo kakve spekulacije ni oko spiska, niti oko krađe.

"Građani su bez daljeg rekli koga hoće za predsednika", rekla je Brnabić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.