Britanska štampa:Od pobede do šta će se dovraga desiti

Izvor: B92, 25.Jun.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska štampa:Od "pobede" do "šta će se dovraga desiti"

Britanska štampa je podeljena oko "Bregzita" - neki listovi se raduju zbog "rađanja nove VB", dok se drugi, užasnuti, pitaju "šta će se dovraga sada desiti".

Dejli mejl (Daily mail), tabloid koji je vodio žestoku kampanju protiv EU, krupnim slovima na naslovnoj strani piše "Kapa dole Velkoj Britaniji".

"Ovo je dan kada se ćutljivi narod Velike Britanije podigao protiv potcenjujuće briselske elite i arogantne i nepovezane političke klase", piše list.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Dejli ekspres" (Daily Express) pozdravio je "veličanstvenu pobedu" dok je "Dejli Telegraf" koji je takođe bio za "Bregzit", pozdravio "rađanje nove Velike Britanije".

"Sećaćemo se 23. juna 2016. kao dana kada su Britanci glasali da povrate kontrolu nad svojom zemljom", piše ovaj list.

Na strani za EU, list "Tajms" ima naslov o "Potresu Bregzita", a tabloid "Dejli miror" (Daily Mirror) na prvoj strani pita "Šta će se dovraga sada desiti".

U istoj grupi, naslov u "Gardijanu" (Guardian) glasi iznad slike premijera Dejvida Kamerona u ostavci: "Gotovo. I napolje".

"Zemlja se upustila u opasno putovanje tokom kojeg naša politika i ekonomija treba da se transformišu", napisao je list u uvodniku.

Najtiražniji dnevnik u Velikoj Britaniji, "San" koj je ranije bio u prilog izlaska iz Unije, danas prenosi objašnjenje premijera Kamerona koje je u petak dao saradnicima povodom svoje ostavke: "Zašto bih se ja bavio svim ovim s...".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.