Britanci u nedelju pozvani na kolač u džamiju

Izvor: Mondo, 29.Jan.2015, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci u nedelju pozvani na kolač u džamiju

Savet muslimana u Velikoj Britaniji odlučio je da u nedelju širom zemlje otvori za javnost nekoliko džamija gde će građani moći da postavljaju pitanja o islamu, posle terorističkih pretnji i nedavnih napada u Parizu.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija

Posetioce će dočekati članovi saveta, koji će odgovarati na pitanja o islamu, navodi se u današnjem saopštenju Saveta muslimana u kojem se preciziraju džamije koje će biti otvorene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"To je nacionalna incijativa muslimana koji žele da pruže ruku britanskim državljanima posle tenzija povodom terorizma", dodaje se u saopštenju.

U tim džamijama će se u nedelju deliti čaj i kolači.

Posle terorističkih napada u Parizu 7. januara, britanska vlada je uputila pismo 1.000 džamija u zemlji u kojem poziva imame da "objasne svima kako je islam deo britanskog identiteta".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Brojne džamije u Britaniji biće u nedelju otvorene za javnost

Izvor: Blic, 29.Jan.2015

Savet muslimana u Velikoj Britaniji odlučio je da u nedelju širom zemlje otvori za javnost nekoliko džamija gde će građani moći da postavljaju pitanja o islamu, posle terorističkih pratnji i nedavnih napada u Parizu...Posetioce će dočekati članovi saveta, koji će odgovarati na pitanja o islamu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.