Brisel traži odgovornost: Otkriti ulogu Nikitovića

Izvor: Kurir, 28.Jul.2014, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel traži odgovornost: Otkriti ulogu Nikitovića

Važno je da se utvrdi uloga Aleksandra Nikitovića, tadašnjeg šefa kabineta premijera Vojislava Koštunice

BEOGRAD - Istraga i epilog o paljenju ambasada SAD i Nemačke na mitingu „Kosovo je Srbija“ moraju biti rasvetljeni i na tome će se insistirati u Evropskoj uniji, saznaje Kurir iz diplomatskih izvora u Briselu.

- Veoma je važno da se zna koja je uloga Aleksandra Nikitovića, tadašnjeg šefa kabineta premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vojislava Koštunice. Policija i vlast su morali da obezbede ambasade od demonstranata - naglašava izvor.

Zbog takvih odluka državnog vrha sa Tadićem i Koštunicom na čelu stradao je Zoran Vujović (20).

Zataškavanje

I Božo Spasić, bivši pripadnik DB, kaže da je Aleksandar Nikitović, bivši šef kabineta premijera Vojislava Koštunice, u noći mitinga „Kosovo je Srbija“ u februaru 2008. godine, kada su zapaljene ambasade SAD i Nemačke, prenosio naloge.

- Treba da se utvrdi ko je njemu izdavao naređenja! Isto tako, pitanje je i gde su trake razgovora jedinica na terenu sa štabom policije i da li ih neko koristi da bi njima ucenjivao pojedince. Tu je reč o klasičnoj sabotaži u istrazi. Načelnici policijskih uprava, Žandarmerija, SAJ, sve specijalne jedinice - svi su odgovorni i istraga sve to mora da obuhvati. Država mora da obezbedi ambasade, a ne da kaže da ne može. Izgubljen je jedan mladi život - kaže Spasić i dodaje:

- Kada je narod na ulici, svaki razgovor jedinica policije na terenu sa štabom se snima i policija čuva te snimke. Pravo pitanje je - gde su te trake? Lično, mislim da su nestale unutar policije, da se njima ucenjuju pojedinci. Dakle, policija to može da reši, ali neće.

Stradao mladić

Sa druge strane, nekadašnji koministar policije Božo Prelević priznaje da se njemu čini ili da tu nema zajedničkog delovanja ili da su policija i Tužilaštvo nesposobni.

- To ili ne postoji ili neko prikriva - dodaje Prelević.

(K. B)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.