Brisel pozdravlja Vučićevu izjavu

Izvor: RTS, 22.Avg.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel pozdravlja Vučićevu izjavu

U Evropskoj komisiji su pozdravili izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa izvozom hrane u Rusiju, uz napomenu da će zvaničan stav Brisel izneti tek nakon podrobne analize Vučićevih reči.

Vučićeva izjava da će se Srbija pridržavati preporuka Evropske unije i da neće podsticati izvoz hrane u Rusiju je nešto što zaslužuje pohvalu, rekao je Tanjugu funkcioner Evropske unije koji je želeo da ostane anoniman.

On je, međutim, dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će zvaničan stav Evropske komisije biti formulisan nakon uvida u ceo sadržaj Vučićeve konferencije za štampu i analize njegovih reči.

U međuvremenu, portparol komesara za proširenje Štefana Filea Petar Stano je na brifingu za novinare ponovio da Evropska unija očekuje od trećih zemalja i zemalja kandidata da ne pokušavaju da iskoriste evropske sankcije Rusiji kako bi povećale sopstveni izvoz.

"To je veoma jasan stav koji su šefovi diplomatija zemalja članica doneli u petak prošle nedelje i on i dalje ostaje na snazi", rekao je Stano novinarima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brisel pozdravlja Vučićevu izjavu

Izvor: Akter, 22.Avg.2014

U Evropskoj komisiji su pozdravili današnju izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa izvozom hrane u Rusiju..Napomenuli su da će zvaničan stav Brisel izneti tek nakon podrobne analize Vučićevih reči..."Vučićeva izjava da će se Srbija pridržavati preporuka Evropske unije i da neće...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.