»Breaking Bad« pomeo favorite

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Breaking Bad« pomeo favorite

Serije "Breaking Bad" i "Moderna porodica " proglašene su najboljima na 66. dodjeli "Emmyja", najprestižnijih američkih televizijskih nagrada, održanoj u ponedjeljak uveče u Los Anđelesu.

Drama "Breaking Bad" dobila je nagradu za najbolju seriju, drugu godinu zaredom, kao i "Emmy" za najbolju glavnu mušku ulogu (Brajan Krenston) i najbolju sporednu mušku i žensku ulogu (Eron Pol i Ana Gan).

Kritičari ocjenjuju da je to bilo nostalgično glasanje za seriju koja je poslije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pete sezone završena, ali koja ima ogromnu i odanu grupu obožavalaca.

"Hvala vam mnogo na divnom oproštaju od serije", rekao je Vins Džilijan, tvorac "Breaking Bada".

Priznanje "Emmy" za najbolju komediju dobila je "Moderna porodica", koja se bavi dinamičnim životom jedne savremene porodice. Osvojila je peti uzastopni "Emmy" u kategoriji komedije.

Nagrada je ovog puta izmakla favoritima sa najviše nominacija kao što su "Igra prijestola", "Ljudi s Menhetna" i "Kuća od karata".

"Igra prijestola", koja je imala čak 19 nominacija, otišla je kući sa svega jednom nagradom.

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu u dramskoj seriji dodijeljena je Džulijani Margulizi za ulogu u seriji "Dobra žena", koja se prikazuje od 2009. godine. Ona se u seriji pojavljuje u ulozi prevarene žene koja postaje advokat kada joj muž da zbog seksualnog skandala i korupcije mora dati ostavku na dužnost državnog tužioca.

Nagrade za glavne uloge u humorističnoj seriji dodijeljene su Džimu Parsonsu "Štreberi" i Džuliji Luis-Drajfus "Potpredsjednica", dok su za sporedne uloge u komediji nagrađeni Taj Barel "Moderna porodica" i Elson Dženi "Mom".

U kategoriji mini-serija najboljom je proglašena serija "Fargo", koja je osvojila i nagradu za najbolju režiju.

Jedno od većih iznenađenja večeri bila je serija "Sherlock: His Last Vow" koja je dobila tri "Emmy" priznanja, sa fantastičnim Benediktom Kamberbačom u naslovnoj ulozi, koji je osvojio nagradu za najboljeg glumca u mini-seriji.

Nagrade za najbolju glavnu i sporednu glumicu dodijeljene su Džesiki Lang i Keti Bejts za uloge u seriji "Američka horor priča".

Kada su lijepu Sofiju Vergara upitali zašto nije došla u pratnji jače polovine, inače najpoželjnijeg neženje Džoa Manganiela, odgovorila je da je previše seksi, previše visok i da je za njega potrebno dosta mjesta.

"Zamolila sam ga da ne dođe. On je jednostavno previše seksi", kazala je atraktivna glumica, jedna od junakinja nagrađene serije "Moderna porodica".

Kao i svaka dodjela nagrada, i ova je služila da se poznate dame prošetaju crvenim tepihom i nakratko ga pretvore u modnu pistu na kojoj se se našle haljine najprestižnijih modnih kuća na svijetu.

Pažnju su svojim izgledom i savršenim odabirom toaleta za crveni tepih plijenile manekenka Hajdi Klum, pjevačica Gven Stevani i glumice Džulija Roberts, Hali Beri i Lusi Lu.

Ceremonija dodjele "Emmyja" imala je i tužan momenat kada su se okupljeni prisjetili Robina Vilijamsa, talentovanog glumca i komičara koji se prije dvije sedmice objesio.

Sa "knedlom u grlu" i drhtavim glasom, glumac Bili Kristal prisjetio se Vilijamsa, koga je nazvao "najsjajnijom zvijezdom u galaksiji komedije".

Veče su obilježile i neke "škakljive scene", poput strasnog ljubljenja Brajana Krenstona i glumice Džulije Luis Drajfus.

Naime, Džulija je proglašena za najbolju glumicu u humorističkoj seriji "Potpredsjednica", a kada je krenula ka bini da uzme nagradu, presreo ju je kolega Brajan Kreston.

On ju je zgrabio i naočigled svih poljubio. To nije bio samo ovlaš poljubac, već jedno prilično strastveno ljubakanje koje je potrajalo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.