Brazil: Uhapšen još jedan iz grupe terorista

Izvor: B92, 25.Jul.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil: Uhapšen još jedan iz grupe terorista

Sao Paulo -- Brazilske vlasti uhapsile su poslednjeg osumnjičenog za pripadnost grupe planirala da izvede napade tokom Olimpijskih igara, saopštila je brazilska policija.

Muškarac je uhapšen kasno sinoć u gradu Komodoro, u centralno-zapadnom delu Brazila, prenela je agencija AP.

Policija navodi da je on prebačen u pritvor, ali nije navela više detalja o osumnjičenom ili hapšenju.

Ministar pravde Brazila je u četvrtak saopštio da je uhapšena grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 10 ljudi, a da se za dvojicom traga. Jedan od te dvojice uhapšen je juče, kad se predao policiji u brazilskoj državi Mato Groso.

Deset Brazilaca koji su u četvrtak uhapšeni obećali su lojalnost Islamskoj državi i na društvenim mrežama planirali da izvedu napade tokom Olimpijade narednog meseca.

Brazilski zvaničnici ističu da su osumnjičeni bili simpatizeri IS, ali nisu putovali u Siriju ili Irak, niti su imali bilo kakvu obuku za izvršavanje terorističkih napada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

STANJE U BRAZILU POD KONTROLOM: Uhapššen poslednji terorista koji je planirao napad na OI

Izvor: Kurir, 25.Jul.2016

...Muškarac je uhapšen kasno sinoć u gradu Komodoro, u centralno-zapadnom delu Brazila..Policija navodi da je on prebačen u pritvor, ali nije navela više detalja o osumnjičenom ili hapšenju..Ministar pravde Brazila je u četvrtak saopštio da je uhapšena grupa od 10 ljudi a da se za dvojicom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.