Branimir Glavaš prebačen u bolnicu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2015, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branimir Glavaš prebačen u bolnicu

ZAGREB - Branimir Glavaš, koji je nepravosnažno osuđen za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku, hitno je danas prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu zbog lošeg zdravstvenog stanja, objavio je "Večernji list".

Glavaš je započeo štrajk glađu nakon što je 5. marta, po nalogu zagrebačkog Županijskog suda, opet završio u istražnom zatvoru, koji mu je određen zbog opasnosti da bi na slobodi mogao da uništi dokaze ili utiče na svjedoke.

On je 11. marta već >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bio prebačen u zatvorsku bolnicu zbog narušenog zdravlja, ali je ubrzo vraćen u zatvor, jer nije dozvolio ljekarima da ga pregledaju.

Ustavni sud Hrvatske 12. januara ukinuo je presudu Vrhovnog suda u slučajevima "Garaža" i "Selotejp" u kojima je Glavaš pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991.

Od Vrhovnog suda, Ustavni sud je zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Nakon ukidanja pravosnažne presude na snazi je ostala nepravosnažna presuda, kojom je Glavaš bio osuđen na desetogodišnju kaznu zatvora.

Od ukupno pet godina i četiri mjeseca Glavaš je u mostarskom zatvoru bio četiri godine, a preostali dio kazne odslužio je u Sarajevu i Zenici.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vrhovni sud ponovo odlučivao o Glavašu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2015, 15:49

ZAGREB - Vrhovni sud Hrvatske danas je ponovo odlučivao o pritvoru Branimiru Glavašu, koji je bio osuđen za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku, ali odluku neće objaviti prije nego što bude napisana i uručena Glavašu, njegovoj odbrani i tužilaštvu...Portparol Vrhovnog suda Sanja Katušić...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.