Božović: Dug reciklažnoj industriji predviđen rebalansom

Izvor: Blic, 09.Avg.2014, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Dug reciklažnoj industriji predviđen rebalansom

Državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović rekla je danas u Nišu da je dug prema reciklažnoj industriji predviđen rebalansom i poručila bankama da imaju sluha za srpsku privredu.

Božovićeva je, prilikom obilaska "E - reciklaže" Jugo-impeksa, rekla da dug prema reciklažnoj industriji iznosi blizu 1,6 milijardi dinara i da je Vlada Srbije još početkom godine usvojila zaključak o isplati tog novca.

Zakašnjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je usledilo zbog izbora koji su kasnije raspisani i zbog toga što se Srbija našla u vanrednoj situaciji zbog poplava, napomenula je ona.

Božovićeva je rekla da je raspisan novi konkurs za reciklažnu industriju koji traje do 31. januara 2015. godine, da će procene biti urađene za 2015. godinu i da će se novac za subvencije ovoj industriji naći u budzetu za narednu godinu.

Prerma njenim rečima, Srbiji je potrebno 10,5 milijardi evra do 2030. godine kako bi bili postignuti svi standardi EU u oblasti životne sredine uključujući i velike infrastrukturne projekte.

Od toga, za upravljanje otpadom potrebno je 2,8 milijardi evra, napomenula je ona.

Na pitanje da li će biti ponovo osnovan Fond za zaštitu životne sredine, Božovićeva je rekla da će do polovine septembra, zajedno sa drugim subjektima u sistemu i na nivou radne grupe formirane na novu kabineta premijera, biti predložen najbolji model za Srbiju.

Ona je podsetila da Srbija na svom evropskom putu ima svoje obaveze i da će zakonodavni okvir u oblasti zaštite životne sredine biti završen do 2018. godine. Suvlasnik "Jugo-impeksa" Vujadin Šćekić je rekao da pogon E-reciklaže radi punim kapaciteteom, ali da su banke postale nepoverljive prema ovoj industriji zbog kašnjenja sa isplatom državnih nakanada.

Poplave su odložile isplatu, kazao je on i zahvalio na garnacijama koje su stigle iz resornog Ministarstva.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božović: Nadoknade za reciklažnu industriju predviđene rebalansom (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 09.Avg.2014

Državni sekretar u  Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine,  Stana Božović, posetila je i fabriku „E reciklaže“. Tom prilikom je najavila da će posle rebalansa budžeta svim reciklažnim industrijama biti isplaćene nadoknade za tretman opasnog otpada za 2013. godinu, koje...

Nastavak na NTV.rs...

Dug za reciklažu kroz rebalans

Izvor: B92, 10.Avg.2014, 10:22

Niš -- Državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović kaže da je dug prema reciklažnoj industriji predvidjen rebalansom budžeta...Ona je poručila bankama da imaju sluha za srpsku privredu...Božovićeva je, prilikom obilaska "E - reciklaže" Jugo-impeksa,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.