Bombe na pruzi u Egiptu

Izvor: B92, 23.Nov.2014, 02:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombe na pruzi u Egiptu

Na pruzi Kairo-Asuan na jugu Egipta, eskplodirala je bomba, a policija je pronašla još tri eksplozivne naprave postavljene na šine u tom regionu.

U blizini mesta eksplozije pronađeno je i ugljenisano telo za koje policija smatra kako verovatno pripada osobi koja je postavila eksploziv, prenosi AFP.

Egipat je od svrgavanja s vlasti islamističkog predsednika Mohameda Morsija, jula 2013, izložen učestalim napadima bombama i vatrenim oružjem.

U poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme na meti napada sve su češće transportna sredstva. Prošle nedelje je u vezu severno od Kaira eksplodirala bomba od koje su poginuli dva policajca i dva putnika.

U četvrtak je četvoro ljudi poginulo u stampedu na železničkoj stanici Ramzes u Kairu, nakon eksplozije bombe u kupeu voza koja je došao iz pravca delte Nila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.