Bolivija: Izrael je teroristička država

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2014, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolivija: Izrael je teroristička država

Bolivija je danas proglasila Izrael terorističkom državom u znak protesta zbog izraelske vojne operacije u pojasu Gaze.

Izrael ne poštuje osnovna prava međunarodne zajednice na život i suživot na području Gaze: Evo Morales

 

"Proglašavamo Izrael terorističkom državom. Ofanziva u Gazi pokazuje da Izrael ne poštuje osnovna prava međunarodne zajednice na život i suživot na tom području", rekao je predsednik Bolivije Evo Morales.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Bolivija je 2009. godine prekinula diplomatske odnose s Izraelom zbog tadašnjih sukoba u Gazi. Tada su diplomatske odnose s Izraelom prekinule i Kuba i Venecuela. Međutim, La Paz je do sada poštovao sporazum postignut 1972. godine koji omogućava izraelskim građanima da slobodno uđu u Boliviju.

 

Posle Brazila i Ekvadora prošle nedelje, Čile, Peru i Salvador su ove sedmice pozvale svoje ambasadore u Izraelu na konsultacije.

 

Čile je izraelsku ofanzivu opisao kao "kolektivno kažnjavanje civilnog stanovništva pojasa Gaze", dok je Peru izrazio duboku zabrinutost zbog prekida primirja i nastavka izraelske vojne operacije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.