Blizanci prvi preko novog mosta

Izvor: Press, 18.Dec.2014, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blizanci prvi preko novog mosta

Posle više hiljada građana koji su prepešačili građevinu, danas kasno po podne krenuli i automobili. Lujići, sa jednogodišnjim sinovima Bogdanom i Dragomirom, "fordom" isprobali novu trasu
Na "startu" četrdesetak vozila, neki vozači trube, pale duga svetla, meša se i muzika koja trešti iz automobila... I posle sat čekanja pomera se zaštitna ograda.

Novi Pupinov most, tačno u 17 časova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prvi su "pregazili" točkovi sivog "forda mondeo" u kojem je Bojan Lujić preko Dunava prevezao svoju suprugu Jovanu i jednogodišnje blizance Bogdana i Dragomira, čime je zvanično pušten saobraćaj. Oni su iz Borče, a ispričali su nam da su išli u Dom zdravlja "Novi Beograd", pa su odlučili da u povratku "otvore" ćupriju.

Umesto 17,6 kilometara, koliko su do sada Borčanci morali da kruže kako bi stigli do druge strane, sada je do Zemuna samo 8,5 kilometara. Ekipa "Novosti" merila je i prolazno vreme: od jednog do drugog naselja, koje je spojio most, stiže se za samo devet minuta! I sve to bez "provlačenja" kroz centar grada i saobraćajne gužve.

Od trenutka kad su premijeri Srbije i Kine, Aleksandar Vučić i Li Kećijang, presekli crvenu vrpcu, Pupinov most odmah su "osvojili" pešaci. Više hiljada Beograđana prepešačilo je građevinu dugačku kilometar i po.

Radoznalo, posmatrali su okačene panoe, koji su svedočili o tome kako je za samo tri i po godine podignut arhitektonski kolos.
Kolovoz kao aerodromska pista. Asfalt crn. Sve miriše na novo. Ofarbana betonska ograda, kao da je dan ranije izlivena. Oko podneva, pocinkovane bankine presijavale su se na suncu, koje se nakratko probilo kroz oblake.

Reka ljudi marširala je preko impozantne građevine. Tri mališana, bojažljivo, gledala su preko ograde u zeleni Dunav. Plašila ih je visina.

- Baš je visoko iznad vode - kratko je uzdahnuo Nikola Stagnaja (13), držeći Dušana, brata blizanca.

I penzioneri su zagledali svaki detalj mosta.

- Veoma sam ponosan na činjenicu da most nosi ime po slavnom naučniku. Društvo za informatiku Srbije, kome pripadam, između ostalog, dalo je predlog da grad imenuje most po Pupinu - objasnio nam je penzionisani profesor Radivoje Filipović.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Blizanci prvi preko novog mosta

Izvor: Večernje novosti, 18.Dec.2014

NA "startu" četrdesetak vozila, neki vozači trube, pale duga svetla, meša se i muzika koja trešti iz automobila.. I posle sat čekanja pomera se zaštitna ograda. Novi Pupinov most, tačno u 17 časova, prvi su "pregazili" točkovi sivog "forda mondeo" u kojem je Bojan Lujić preko Dunava prevezao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.