Bliža saradnja dva odbora za zaštitu životne sredine

Izvor: RTS, 13.Feb.2017, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliža saradnja dva odbora za zaštitu životne sredine

Odbori za zaštitu životne sredine Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine ubuduće će sarađivati na podizanju svesti civilnog društva o zaštiti životne sredine, saopšteno je iz parlamenta.
Predsednik skupštinskog odbora Branislav Blažić rekao je da je na javnim slušanjima održanim krajem prošle godine pokušao, zajedno sa širokim krugom učesnika, da definiše probleme u oblasti zaštite životne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sredine, posebno u oblasti upravljanja otpadom i upravljanja vodama u Srbiji.

Ideja je da se na javnim slušanjima, nakon što su definisani problemi, prikupe i predlozi za njihovo rešavanje.
Na taj način bi se prikupio materijal koji bi pomogao prilikom izrade novih zakona u ovoj oblasti, kako bi se unapredio sistem zaštite životne sredine, koji bi doveo do boljeg pozicioniranja Srbije kada je u pitanju otvaranje Poglavlja 27.
Predsednica Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine Vojvodina Branislava Jeftić i zamenik predsednice Ljubodrag Miščević uputili su poziv za održavanje zajedničke sednice u Novom Sadu, na kojoj bi se razmenila iskustva u radu dvaju odbora i uspostavilo zajedničko delovanje kojim bi se pospešila zaštita životne sredine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.