Blic: Jovanović se nada resoru zdravstva u novoj vladi

Izvor: N1 televizija, 28.Jun.2016, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Jovanović se nada resoru zdravstva u novoj vladi

Čedomir Jovanović se nada da će LDP dobiti resor u novoj Vučićevoj vladi, a prva želja mu je Ministarstvo zdravlja, piše Blic. Novosti saznaju da će socijalisti ostati bez resora energetike, ali dobijaju obrazovanje.

Kako se za najzahtevnija ministarstva, s obzirom na poslove i probleme koje ih čekaju, smatraju zdravstvo, prosveta i pravda, Jovanović se nada da će jedan od tih vrućih kolača Vučić prepustiti nekoj drugoj stranci, odnosno LDP-u, piše Blic. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

"Jovanović se najviše nada zdravstvu, koje ujedno ima i ogroman budžet na raspolaganju. Lider LDP ne bi hteo da on bude postavljen za ministra, već da to bude osoba pod njegovom kontrolom", kaže izvor Blica.

Jovanović se poslednjih dana nameće Vučiću uslugama koje je LDP učinio za SNS, kao što je podrška naprednjacima da dođu na vlast u beogradskoj opštini Vračar, ali i u Mladenovcu, navodi beogradski list.

Novosti: SPS dobija ministarstvo obrazovanja

Kakao navode Novosti, socijalisti će ostati bez resora energetike, ali dobijaju obrazovanje. Prema izvorima Novosti, najozboljniji kandidati u redovima SPS za portfelj obrazovanja su dve žene i najbliže Dačićeve saradnice - Slavica Đukić Dejanović i Dijana Vukomanović.

Izvori dnevnog lista prenose da u tom "novom mešanju kockica" u Nemanjinoj 11 neće biti mesta za Aleksandra Antića, odlazećeg ministra energetike. Navodno, najozbiljniji kandidat za taj resor je Mirjana Filipović, aktuelni državni sekretar u tom ministartvu, a koju će da predloži SNS.

Za formiranje Vlade neće se čekati zakonski rok koji ističe u septembru, jer je najavljeno da Vlada bude formirana znatno pre dolaska delegacije MMF-a, što bi trebalo da se desi 17. avgusta.

Mandatar Vučić u međuvremenu nastavlja da piše svoj ekspoze i demantuje medije da će imati 180 strana, jer već sada, kaže, ima oko 200 strana. I zato, iako ne znamo kada će Vlada biti formirana, nesumnjivo je da će govor premijera Aleksandra Vučića u Skupštini trajati duže od prethodnog, oko pet sati.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Jovanović merka zdravstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2016

Lider LDP Čedomir Jovanović nada se da će ta stranka dobiti resor u novoj Vladi Srbije, a prva želja mu je Ministarstvo zdravlja, piše danas "Blic"...Kako se za najzahtevnija ministarstva, s obzirom na poslove i probleme koje ih čekaju, smatraju zdravstvo, prosveta i pravda, Jovanović se, prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.