Blagojević: Očekujemo uplate svakog dana

Izvor: Studio B, 01.Okt.2014, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagojević: Očekujemo uplate svakog dana

Direktor vladine Kancelarije za obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević izjavio je da očekuje prve uplate obećanih donacija "svakog dana", i izrazio očekivanje da će do kraja godine biti završena kompletna sanacija objekata.

Direktor vladine Kancelarije za obnovu poplavljenih područja, Marko Blagojević,  izjavio je za "Politiku" da je problem bio to što je donatorska konferencija u Briselu održana u vreme godišnjih odmora, pa se čekao kraj avgusta da se "donatori >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << iz različitih država vrate na posao, kako bismo stupili u kontakt s njima".

"Sada su problem procedure - saopštavamo darodavcima iz inostranstva naše prioritete, predlažemo za koje namene treba da se troši novac i čekamo da oni to odobre", rekao je Blagojević.

On je istakao da "nije postojalo nikakvo uslovljavanje" za davanje ovog novca.

"Ipak, neki od donatora, a možemo reći da su to usamljeni slučajevi, predlagali su da od novca koji ćemo dobiti, kupujemo robu iz njihovih kompanija", rekao je Blagojević, dodajući da je u tim slučajevima preporučeno da umesto novca daju donaciju u robnim uslugama "što su oni i prihvatili".

"Znali smo odmah posle konferencije da na četiri miliona evra pomenute donacije ne možemo računati pre januara iduće godine, ali je drugi deo od 11 miliona evra trebalo već da počne da pristiže", rekao je on.

Blagojević je istakao da je Kancelariji proširen mandat i za pomoć stanovnicima istočne Srbije kojima su kuće stradale u nedavnim poplavama.

On je naveo da je na "računu vlade uplaćeno (je) 4,3 milijarde dinara, a veliki deo tog novca, 3,15 milijardi, potvrđen je na davanje materijalne pomoći za oko 14.000 domaćinstava".

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Blagojević: Uskoro pomoć iz inostranstva za poplavljene

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2014

Direktor vladine Kancelarije za obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević izjavio je za "Politiku" da očekuje prve uplate obećanih donacija "svakog dana", i izrazio očekivanje da će do kraja godine biti završena kompletna sanacija objekata porušenih i oštećenih u majskim, ali i u novim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.