Bivši ministar porodio ženu u avionu

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ministar porodio ženu u avionu

Malo je onih koji mogu da se pohvale da im je pri rođenju promogla neka važna osoba.

Filip Dust-Blazi

Jedna od njih je devojčica rođena u avionu tokom leta na relaciji N'Džamene-Pariz, a koja je došla na svet uz pomoć bivšeg francuskog ministra spoljnih poslova Filipa Dust-Blazija, saopštila je francuska avio-kompanija "Er Frans".

Kako prenose francuski mediji, beba je rođena u trenutku kada se letelica nalazila iznad Alžira, dva sata pre sletanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na pariski aerodrom Šarl de Gol.

Trudnoj ženi su prilikom porođaja asistirali jedna putnica i Dust-Blazi, koji je kardiolog po vokaciji i koji se u svojstvu pomoćnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija vraćao sa konferencije Svetske zdravstvene organizacije.

"Er Frans" ne predviđa nikakva ograničenja za trudnice, a njene posade su obučene da pomažu pri porođaju.

Francuski avio-prevoznik, međutim, podseća da se rođenjem u nekom od njegovih aviona ne stiču nijkakve pogodnosti u pogledu kupovine karata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.