Bivši gradonačelnik Ohrida pao zbog korupcije

Izvor: Kurir, 23.Nov.2014, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši gradonačelnik Ohrida pao zbog korupcije

SKOPLJE - Bivši gradonačelnik Ohrida Aleksandar Petreski uhapšen je zajedno sa desetinom ranijih gradskih zvaničnika i privrednika pod optužbom za korupciju, odnosno nelegalnih javnih nabavki.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su uhapšeni osumnjičeni za ilegalne javne nabavke u vrednosti od više od dva miliona evra, prenosi agencija MIA.

Portparol ministarstva Ivo Kotevski kazao je da je ukupno 14 osoba uhapšeno, da je jedna već bila pritvorena, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jedna je u bekstvu van zemlje.

Prema njegovim rečima, kriminalnu grupu vodio je nekadašnji gradonačelnik Ohrida koji je zloupotrebio svoj položaj od 2007. do 2013.

Bivši gradonačelnik koji je na toj funkciji bio do 2013. godine tereti se da je tražio i dobio mito u visini od 12.000 evra.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.