Bivši gradonačelnik Ohrida gangster?

Izvor: Mondo, 21.Nov.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši gradonačelnik Ohrida gangster?

Makedonski MUP podneo je danas krivičnu prijavu protiv 16 lica koja se sumnjiče za zločinačko udruživanje, zloupotrebu službenog položaja, pranje novca i falsifikovanje poslovnih knjiga.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Među licima na prijavi je i bivši gradonačelnik Ohrida Aleksandar Petreski.

Petreski je jutros uhapšen zajedno sa još 13 lica iz Ohrida i Struge u policijskoj akciji "Jegulja", jedan od osumnjičenih se nalazi izvan Makedonije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dok za jednim osumnjičenim policija još traga.

Osumnjičeni koji su obuhvaćeni krivičnim prijavama terete se za nameštanje tendera i druga krivična dela povezana sa javnim nabavkama za potrebe opštine Ohrid u periodu od 2006. do 2013.godine, čime su drugim pravnim licima pribavili imovinsku korist od oko 148 miliona denara (2,3 miliona evra), a na štetu opštine.

Osumnjičeni se terete i za oštećivanje poslovnih knjiga, kao i primanje mita.

Prvoosumnjičeni, bivši gradonačelnik Ohrida Aleksandar Petreski tereti se za izvršavanje svih navedenih krivičnih dela a osim Petreskog da su deo ove kriminalne grupe osumnjičeni su i njegovi nekadašnji savetnici, rukovodioci sektora, bliski saradnici u opštini i nekoliko vlasnika pravnih subjekata.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.