Izvor: Nezavisne Novine, 02.Maj.2016, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši borac sam odgaja petoro djece

BIHAĆ - Brojne ustanove i pojedinci uključili su se u prikupljanje humanitarne pomoći za demobilisanog borca Armije BiH Šemsudina Ćehića (44), čija je životna tragedija potresla javnost.

Dok je, zajedno sa svojim saborcima, nedavno protestovao ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, tražeći prava za demobilisane borce i njihove porodice, u isto vrijeme u Bihaću, od posljedica srčanog infarkta, preminula je Ćehićeva supruga Šejla (36).

Cjelokupna briga o petoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << maloljetne djece sada je pala na ovog demobilisanog borca, koji već godinama bezuspješno traga za zaposlenjem, živeći u uslovima krajnjeg siromaštva.

"Supruzi je pozlilo dok je na televiziji pratila izvještaj iz Sarajeva i nepravdu prema nama borcima. Inače, nije bila bolesna, ali joj je srce puklo zbog stresa i nepravde. Ovo je za mene težak, pretežak udarac. Ne znam ni sam kako dalje, ona se brinula o djeci, odgajala ih i podizala", očajan je Ćehić.

Kaže kako je briga o četiri dječaka uzrasta od 11 do 15 godina, te maloj djevojčici kojoj je tek 15 mjeseci sada pala na njegova pleća.

Ovaj bivši borac živi u skromnoj kući sa djecom i svojom majkom Fermanom (82), čija im je mala penzija jedini redovni prihod.

Ćehić ističe kako već godinama bezuspješno pokušava pronaći zaposlenje te povremeno obavlja teške fizičke poslove za nadnicu. Kaže kako je najteže zimi, kada je posla manje i teško je zaraditi bilo šta.

"Nekada su nama borcima govorili da izdržimo, da ćemo jesti zlatnim kašikama poslije rata. Evo, došlo je vrijeme da nemamo šta da jedemo", očajan je Ćehić. Ipak, dodaje kako zbog svoje djece mora nastaviti životnu borbu. Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu to učiniti uplatom na žiro račun kod Šparkase banke: 1990 4560 6136 5731.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bivši borac sam odgaja petoro djece

Izvor: Cafe.ba, 02.Maj.2016

Brojne ustanove i pojedinci uključili su se u prikupljanje humanitarne pomoći za demobilisanog borca Armije BiH Šemsudina Ćehića (44), čija je životna tragedija potresla javnost.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.