Bivšem ministru zaplenili i Pikasa

Izvor: B92, 28.Mar.2015, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem ministru zaplenili i Pikasa

Rumunski istražitelji zaplenili su 101 sliku, uključujući dela Pabla Pikasa i Endija Vorhola, u okviru istrage protiv bivšeg ministra finansija Darijusa Valcova

Valcov je ranije ovog meseca podneo ostavku zbog optužbi za korupciju.

Tužilaštvo ga optužuje za malverzacije i favorizovanje određenih kompanija u vezi sa ugovorom o javnim radovima za šta je primio dva miliona evra.

On se tereti i da je na nezakonit način ostvario prihod pošto su u njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sefu pronađeni zlatne poluge, novac i slike, izvestio je AFP.

Valcov je negirao krivicu, a tužilaštvo navodi da je tokom pretresa više lokacija u Bukureštu i u drugim mestima pronađena 101 slika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.