Bio je milioner, sve izgubio i preselio se na pusto ostrvo. Tvrdi da je srećan i to zbog OVOG bizarnog razloga

Izvor: Blic, 21.Jun.2017, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bio je milioner, sve izgubio i preselio se na pusto ostrvo. Tvrdi da je srećan i to zbog OVOG bizarnog razloga

Bivši milioner Dejvid Glašinn (73), koji je proveo 20 godina na pustom ostrvu, tvrdi da mu je drago što ne mora da brine o tome da će ga napasti teroristi, piše britanski San.

Glašin se na idilično ostrvo Restorejšon nedaleko od severoistoka Australije preselio u maju 1997. nakon što je svoje bogatstvo izgubio zbog kraha berze 1987. godine. Bivši vlasnik kompanije za iskopavanje zlata i mnogih nekretnina, koji je na vrhuncu svoje finansijske moći težio 22 miliona funti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sada živi u kolibi na plaži sa svojom vernom kujom Poli.

Uprkos tome što mu je pristup struji i svežoj vodi ograničen i što često mora da se bori sa smrtonosnim životinjama, Glašin tvrdi da se na ostrvu oseća sigurno.

- Ovde ima zmija, paukova i krokodila, ali je sigurnije nego u mnogim drugim delovima sveta gde ima terorističkih napada. Ovde mi se sviđa jer sam siguran. Nevezano za to koliko godina imate i koliko ste snažni, još uvek želite da idete na spavanje znajući da vas niko neće napasti - kaže Glašin.

Glašin je dodao da nigde ne bi radije bio nego u svom 'raju na zemlji'.

- Želim ovde da umrem - gde bi drugde? Ovo je moj raj na zemlji. Kada sam došao ovde bilo mi je muka od novca - novac je taj od kojeg je ljudima muka - i moj se brak upravo raspao - rekao je Glašin.

- Međutim, kada ste sami onda vam nedostaju pametni razgovori i fizički kontakt s drugim ljudima. Voleo bih da pronađem partnerku koja bi htela ovde da živi sa mnom ili nekoliko žena koje bi me nekoliko puta godišnje posećivale - priča Glašin.

Glašin je u posao s kopanjem zlata ušao odmah nakon što je završio fakultet, međutim njegova kompanija koju je osnovao na Papua Novoj Gvineji je nakon pada berze 1987. godine izgubila oko 5,5 miliona funti za 12 meseci.

Ubrzo nakon toga ga je žena napustila, a kada mu je nova devojka rekla da želi pobeći na pusto ostrvo, Glašin je počeo da traži takvo mesto.

Bivši milioner je prvi put ostrvo Restorejšon posetio 1993. godine, da bi ga 1997. godine iznajmio na 50 godina od australijske savezne države Kvinslend. Devojka koja mu je predložila beg na pusto ostrvo je brzo odlučila da takav život nije za nju, međutim Glašin je istrajao. Tokom godina posećivali turisti, svetski putnici i poznate ličnosti poput Rasela Kroua. Sada ga poseti otprilike 12 ljudi godišnje.

- Nedostaju mi pozorište i živa muzika, a i društvena događanja poput večere s prijateljima - kaže iskreno ovaj samotnjak.

Uz pomoć internet veze prati šta se događa u svetu, posećuje društvene mreže, a na Jutjubu gleda videe iz televizijske emisije "Britanija ima talenat". Struju, koje, kako kaže, nema stalno, dobija iz solarnih panela i generatora. Jednom godišnje putuje u Australiju kako bi kupio osnovne životne potrepštine dok na ostrvu uzgaja povrće i lovi životinje kako bi preživeo.

Bivši biznismen je originalno planirab da na ostrvu izgradi hotel, ali sada kaže da će napraviti malo odmaralište.

Glašin je uprkos životu u izolaciji uglavnom zdrav, osim što je jednom morao biti helikopterom prebačen u bolnicu kada ga je ugrizao otrovni pauk, prenosi Jutarnji list.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.