Bild: Lubic na dan nesreće vježbao rušenje aviona

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2015, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bild: Lubic na dan nesreće vježbao rušenje aviona

BERLIN - Andreas Lubic, kopilot osumnjičen da je namjerno srušio avion kompanije "Džermanvings" i tako ubio 150 ljudi, na prethodnom letu vježbao je kako da sruši letjelicu, objavio je danas njemački list "Bild".

Tužioci smatraju da je Lubic (27), kopilot na letu od Barselone za Dizeldorf, 24. marta zaključao pilota u kokpitu i srušio avion.

"Bild", navodeći izvor blizak francuskoj agenciji BEA koja istražuje ovaj slučaj, piše da je Lubic, istog dana kada se nesreća >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dogodila, vježbao kako da sruši avion, kontrolisano ga spuštajući bez razloga, prenio je Rojters.

Lubic je patio od teške depresije, a pregledom računara u njegovom stanu ustanovljeno je da je, uoči nesreće, koristio internet da istraži na koji način bi mogao da izvrši samoubistvo, navodi britanska agencija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.