Bijelo Polje:Lekarima pritvor zbog zaraženih beba

Izvor: Mondo, 28.Dec.2014, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijelo Polje:Lekarima pritvor zbog zaraženih beba

Istražni sudija Višeg suda u Bijelom Polju, Vanja Rakonjac, odredila je pritvor načelnicima bijelopoljskog Ginekološko-akušerskog odeljenja, te Odeljenja za neonatologiju, Zvonku Puletiću i Haki Tahirović, u trajanju od 30 dana.

Foto: YouTube/screenshot

Sudija Rakonjac to rešenja donela je nakon što je saslušala Puletića i Tahirović u prisustvu tužioca Ljubinke Madžgalj. Tahirović je, u međuvremenu pozlilo, nakon čega je hitno prevezena u bolnicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Puletić je saslušan na Internom odeljenju bijelopoljske bolnice, zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Podsećamo, Puletiću i Tahirović je pre dva dana nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, određen 48-časovni pritvor.

Njima se, kao i bivšem direktoru bolnice Tomislavu Jeremiću, na teret stavlja krivično delo za koje je propisana kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva ranije je saopšteno da je nakon prikupljenih obaveštenja, dokaza i sprovođenja dokaznih radnji u fazi izviđaja utvrđeno da postoje osnovi sumnje da su Jeremić, kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zvonko Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odeljenja i Haka Tahirović kao načelnica Odeljenja neonatologije izvršili krivično djelo - teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.