Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijeljina: Počela manifestacija "Otvorena scena"

BIJELJINA - Manifestacija "Otvorena scena" počela je večeras u Bijeljini nastupom grupe "Trio Balkan strings" iz Beograda.Grupu čine otac Zoran i sinovi Nikola i Željko Starčević, koji sviraju gitare.

Oni su prepoznatljivi po šestoručnom sviranju na jednoj gitari, a njihova instrumentalna muzika predstavlja sintezu svih balkanskih muzičkih elemenata.

Direktor Centra za kulturu "Semberija" Ljiljana Erkić istakla je da publiku do kraja avgusta očekuju brojni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koncerti, predstave i bioskop na otvorenom.

"Ideju za ovu manifestaciju, koju organizujemo drugi put, dobili smo prošle godine od mladih koji su nam tražili muzičku sobu za vježbanje. Mi takvu sobu nemamo i zato smo prihvatili njihov prijedlog da sviraju ispred Centra", rekla je Erkićeva novinarima.

Ona kaže da je "Otvorena scena" prošle godine izazvala veliko interesovanje građana i turista.

"Scena se pokazala kao pun pogodak i zato smo ove godine odlučili da obogatimo program. Broj prijava za ovogodišnju manifestaciju je premašio očekivanja", rekla je Erkićeva.

Bijeljinskoj publici će se predstaviti više od 350 umjetnika iz Republike Srpske, Srbije i Hrvatske, a zainteresovani će moći da uživaju u svakodnevnom takmičarskom i revijalnom programu.

Između ostalih, nastupiće pjevači, glumci, plesne grupe i stendap komičari.

Nagrade za pobjednike biće novac za odlazak na "OktobarFest", bežični mikrofon, te zajednički put na Zlatibor.

Završni koncert planiran je za 25. avgust, a nastupiće harmonikaš Dušan Sekulić iz Bijeljine sa gostima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

BIJELJINA Na "Otvorenoj sceni 2016” 350 izvođača

Izvor: Blic, 24.Jun.2016

Nastupom beogradske grupe “Trio Balkan Strings” u Bijeljini je večeras počela manifestacija “Otvorena scena 2016”...Do kraja avgusta na platou ispted Centra za kulturu nastupaće neafirmisani pevači, plesači i glumci...Nastupiće oko 350 izvođača u revijalnom i takmičarskom delu...Glavne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.