Izvor: Danas, 30.Avg.2014, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bicikl za načelnika Saobraćajne policije

Povodom nedavne izjave načelnika Saobraćajne policije za Beograd Dragana Bogosavca da "gotovo nema ljudi koji biciklom svakodnevno idu od kuće do posla i nazad", biciklisti će sutra u 17 časova s Trga republike u grupnoj vožnji otići do Palate Srbija, gde je sedište MUP-a, s "jasnom porukom: Ima nas!", najavilo je Udruženje građana "Ulice za bicikliste", koje ima više od 6.000 članova.

- Upućujemo javni poziv gospodinu Draganu Bogosavcu da se, u ulozi građanina Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << pridruži vožnji i upozna građane i građanke koji ovaj grad čine biciklističkim, i to u bezbednim uslovima koje stvara zajednička vožnja, navodi se u saopštenju. Kako ističu iz Udruženja, za načelnika Saobraćajne policije biće obezbeđen odgovarajući bicikl, kakve voze gradonačelnici "biciklističkih gradova Evrope".

Udruženje "Ulice za bicikliste" u saopštenju podseća da je samostalni prelazak Brankovog mosta, preko reke Save, iz starog u Novi Beograd, za neiskusne bicikliste "zastrašujući zbog trubljenja ili zbog bliskog preticanja", a ne zbog toga što bi biciklista, kako je načelnik Bogosavac nedavno izjavio, "mogao da izgubi ravnotežu i padne s bicikla". Da li stanje na Brankovom mostu i beogradskim ulicama "govori da su biciklisti opasni ili su to možda neodgovorni i netolerantni pojedinci - vozači motornih vozila, koji su u posedu opasne stvari?", pita Udruženje, dodajući da je to "nažalost, biciklistička svakodnevica: ili to ili provlačenje među pešacima" jer broj biciklista u Beogradu raste, a infrastruktura propada. Zbog toga će subotnja vožnja - "41. beogradska Kritična masa" biti posvećena i ukazivanju na problem infrastrukture i propadanje Brankovog mosta, čiji je jedan trotoar zatvoren već godinu dana, "zbog nesposobnosti Direkcije za puteve i JKP '

Beograd put' da sprovedu javnu nabavku i poprave ga u razumnom roku", navode iz Udruženja.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Poruka biciklista Beograda MUP-u: Ima nas!

Izvor: Studio B, 30.Avg.2014

Rekordan broj od 650 biciklista Beograda okupio se večeras u grupnoj vožnji od Trga republike do Palate Srbija gde je sedište Ministrastva unutrašnjih poslova Beograda, da bi poručili: "IMA NAS!". ..To je bila parola "Kritične mase" - grupne vožnje ulicama grada, na poziv Udruženja građana "Ulice...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.