Biće velike demonstracije u Prištini, kaže Vučić

Izvor: Mondo, 12.Feb.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće velike demonstracije u Prištini, kaže Vučić

Vučić je, posle sastanka sa predsedavajućim Spoljnopolitičkog komiteta Senata SAD-a senatorom Bobom Korkerom, rekao da se 17. februara očekuju velike demonstracije u Prištini, možda i najveće ikada organizovane.

Foto: TANJUG / SRÐAN ILIC / tj

Premijer je, upitan da li je sa američkim senatorom razgovarao o nestabilnoj sitauciji u Prištini i briselskom dijalogu, rekao da nikad ne koristi priliku da govori loše o onima sa kojima ima razgovor i dijalog, jer to >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbiji ne donosi poene.

"Ne radujem se problemima koje ima Priština, jer to je, između ostalog, jedan od razloga zašto nemamo ZSO i zašto Srbi na KiM nisu zadovoljni", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da niko na Balkanu ne može da ostane u sukobima, jer je mnogo problema tek pred nama.

"Neće ove godine biti lako da se prođe kroz godišnjicu osnivanja NDH i jasenovačkog logora, neće biti lako da se očuva stabilnost u BiH ni na drugim mestima, ali mi moramo da je očuvamo jer je uslov našeg ekonomskog napretka", rekao je Vučić.

On je rekao da zato Srbija neretko prećuti različite provokacije i "bodlje", jer je to bolje za Srbiju i region.

"Ne govorim loše o našim prijateljima, komšijama, zemljacima, nezemljacima, zato što kad to radite onda ne možete u budućnosti kredibilno da razgovarate sa njima i postignete stabilnost koju želite", rekao je Vučić.

On je dodao da je zato zahvalan američkom senatoru jer je podržao stabilnost

Srbije i regiona, koja je za ekonomski oporavak naše zemlje i bolji život najvažnija.

Vučić je, navodeći da će građani Srbije iz godine u godini živeti bolje ako se nastavi ovakav trend rasta, primetio da sve to može biti ugroženo "samo jednom glupošću", odnosno izazivanjem nestablnosti ili nemira na Balkanu.

"Mi zato mi nečemo da dajemo nikakav povod bilo kome i uvek ćemo raditi na tome da sačuvamo mir i stabilnost", rekao je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.