BiH, potvrđena optužnica zbog zločina nad Srbima

Izvor: RTS, 21.Avg.2014, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH, potvrđena optužnica zbog zločina nad Srbima

Zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad kolonom izbeglica srpske nacionalnosti 1992, potvrđena optužnica protiv četiri bivša pripadnika Armije BiH.

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Muhameda Šišića, Emira Drakovca, Aziza Šušu i Tarika Šišića, koja ih tereti da su 1992. počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koja se kretala iz mesta Jabuka, iz pravca Goražda, prema Rogatici, prenosi Fonet.

U optužnici se navodi da su Šišić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao komandir Diverzantskog voda, a ostali optuženi kao pripadnici Diverzatskog voda "Kukavičke čete" Armije BiH, 27. avgusta 1992. godine koordinisali i izvršili napad u kome je ubijeno i teško povređeno više civila, saopšteno je iz Suda BiH.

Drakovac se tereti i za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

Optužnica tereti Drakovca da je krajem 1992. godine na području opštine Foča počinio ratni zločin ubistva, mučenja i sakaćenja sekirom jednog civila i jednog ratnog zarobljenika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.