BiH: Optužnica protiv Duška Kornjače

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Optužnica protiv Duška Kornjače

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je u četvrtak optužnicu protiv državljanina Srbije Duška Kornjače, nastanjenog u Novom Sadu, za zločine počinjene 1992. godine na području Čajniča.

Kornjača, rođen 1960. u mestu Gornji Staronići u opštini Čajniče, tereti se da je u okviru sistematičnog napada protiv civilnog stanovništva, kao učesnik udruženog zločinačkog poduhvata, na nacionalnoj i verskoj osnovi izvršio progon u vezi s ubistvom, zatvaranjem i deportacijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Kornjača se tereti da je počinio krivično delo zločini protiv čovečnosti iz Krivičnog zakona BiH, a u ovom predmetu biće, kako je navedeno, ostvarena značajna saradnja s pravosuđem i tužilaštvom Srbije. Optužnica protiv Kornjače biće prosleđana na potvrđivanje Sudu BiH.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.