BiH: Bez dogovora o obradi rezultata popisa stanovništva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Apr.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Bez dogovora o obradi rezultata popisa stanovništva

Članovni Centralnog popisnog biroa na današnjem sastanku nisu postigli dogovor o jedinstvenom programu za obradu podataka popisa stanovništva u BiH, kako bi se u skladu sa zakonom objavili rezultati popisa do 1. jula ove godine.

Glasnogovornica Agencije za statistiku BiH Mirsada Adembegović kazala je novinarima nakon sastanka da je nova sjednica zakazana za sedam dana, a do tada će radne grupe nastaviti na rješavanju problema.

Ona je izrazila nadu da će u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sa zakonom biti objavljeni podaci popisa stanovništva koji je sproveden 2013. godine.

"Nadamo se da hoćemo zbog toga što nezavisno od ova tri sporna pitanja koja se tiču isključivo statusa rezidenta i za nekih 100.000 spornih popisnica radne grupe vezane za svaku oblast statistike, dakle, obrazovanje, zdravstvo, građevinu, poljoprivredu i ostalo rade i pripremaju podatke te uveliko rade na metodologiji da bi ih mogli što prije objaviti", dodala je Adembegovićeva.

Direktori Agencije za statistiku BiH, te zavoda za statistiku Republike Srpske i Federacije BiH nisu davali izjave medijima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Završena sjednica Centralnog popisnog biroa: Nema dogovora o popisu stanovništva

Izvor: Cafe.ba, 07.Apr.2016

- Zakonski rok za objavu rezultata popisa stanovništva u BiH ističe 1. jula 2016. godine, a popis je jedan od uslova kako bi BiH dobila pitanja iz Brisela kojim bi ubrzala put ka članstvu u Evropskoj uniji (EU)

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.