Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bh. građani ne otkazuju putovanja u Tursku: Želja za odmorom jača od straha

BANJALUKA, ISTANBUL - Uprkos hororu na najprometnijem turskom aerodromu "Ataturk" u Istanbulu, gdje su teroristi u utorak naveče ubili najmanje 43 ljudi, bh. građani koji su rezervisali odmor u nekom od ljetovališta na obalama Turske ne odustaju od putovanja.

Turistički radnici ističu da strah kod građana postoji, ali da ih niko nije pozvao i rekao "otkažite moju rezervaciju".

Tunis i Egipat, gdje su teroristi takođe napadali, nisu toliko ni prisutni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na spisku želja bh. turista, tako da ni tu nema pretjeranih oscilacija.

Iz agencije "Unis Tours" Banjaluka naglašavaju da nemili događaj u Istanbulu nije uticao na potražnju za ljetovanjima u Turskoj, s tim što ona nije na nivou na kojem je bila prošle godine.

"Niko nam se ko je uplatio nije obratio i rekao da želi da otkaže. Oni koji su odlazili u Tursku nisu nam se žalili, odnosno nismo imali nikakvih pritužbi. Dakle, bilo je sve u redu", kaže Vanja Savić iz "Unis Toursa".

Bazirajući se na stanje u Turskoj, ona naglašava da je interesovanje naših turista opalo u odnosu na prošlu godinu, ali i pojašnjava da nije problem samo pojačana opasnost od terorizma.

"Prije svega, u pitanju je pad na turskom turističkom tržištu pošto im Rusi više ne dolaze, te su se hoteli masovno oslanjali na rusko tržište i mi smo sada zabrinuti za uslugu", pojašnjava Savićeva.

Ona dodaje da je "tanka" potražnja za ljetovanjima u Tunisu i Egiptu, ali je, ipak, bilo onih koji su insistirali da odu.

"Mada to nije masovno kao što je nekada bilo, trenutno imamo goste u Egiptu i sve je u redu", naglasila je Savićeva.

U Turističkoj agenciji "Ard Travel" Sarajevo potvrdili su nam da je potražnja za putovanjima u Tursku dobra, ali da je blago opala nakon nemilih događaja u Istanbulu.

"Niko od onih koji su već uplatili ljetovanje nije otkazao put, mada je bilo dvojbi. Što se tiče Egipta i Tunisa, ne nudimo ove godine putovanja za te države", rečeno nam je Turističkoj agenciji "Ard Travel".

U Putničkoj agenciji "Intour" Tuzla kažu da strah kod ljudi postoji, ali da niko nije otkazivao putovanja za Tursku.

"Što se tiče Egipta i Tunisa, rjeđe nam se prijavljuju putnici koji žele tamo ići", kažu u ovoj tuzlanskoj agenciji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bh. građani ne otkazuju putovanja u Tursku: Želja za odmorom jača od straha

Izvor: Cafe.ba, 01.Jul.2016

Uprkos hororu na najprometnijem turskom aerodromu Ataturk u Istanbulu, gdje su teroristi u utorak naveče ubili najmanje 43 ljudi, bh. građani koji su rezervisali odmor u nekom od ljetovališta na obalama Turske ne odustaju od putovanja.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.