Bez nove istrage o tragediji u stanu ombudsmana

Izvor: Mondo, 21.Apr.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez nove istrage o tragediji u stanu ombudsmana

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija ne može ponovo da vodi istragu o tragediji koja se desila u stanu zaštitnika građana Saše Jankovića 1993. godine, zbog apsolutne zastarelosti.

Foto: Beta, Miloš Miškov

"Ne postoji osnov za reviziju istrage ali možemo da kažemo istinu o oružanom listu i vlasničkom kretanju oružja", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao da su mu dostupni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << samo podaci iz policijskog izveštaja od 1. aprila 1993. godine i da će informacije o pištolju koji je, kako se navodi u zapisniku, tada oduzet Jankoviću, dostaviti čim se nađe pisana dokumentacija jer ne postoji u elektronskoj evidenciji.

Dnevni list "Informer" naveo je 18. aprila da se u stanu aktuelnog zaštitnika građana, 1. aprila 1993. godine Jankovićevim pištoljem ubio njegov drug Predrag Gojković, a da Janković za taj pištolj nema dozvolu.

Janković je odgovorio da je pištolj, kojim je pre 22 godine njegov prijatelj izvršio samoubistvo, bio uredno registrovan na njegovo ime i da je ministar unutrašnjih poslova "morao ili mogao" da zna da je laž da je oružje nelegalno.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OEBS zabrinut zbog kampanje protiv Jankovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015

Vršilac dužnosti šefa Misije OEBS u Srbiji Majkl Ujehra izjavio je danas da je ta misija zabrinuta zbog kampanje koja se vodi protiv institucije i ličnosti Zaštitnika građana Saše Jankovića..."Nezavisne institucije, odgovorni mediji, transparentna vlast koja deluje u skladu sa vladavinom prava,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.