Besplatni udžbenici za nacionalne manjine

Izvor: RTS, 29.Avg.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni udžbenici za nacionalne manjine

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je pripadnicima nacionalnih manjina besplatne udžbenike za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Udžbenici su obezbeđeni u okviru Projekta "Besplatni udžbenici za učenike prvog ciklusa osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2014/15. godinu", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prema podacima Školske uprave Leskovac, do danas je isporučeno više od 80 odsto udžbenika školama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na teritoriji opština Bujanovac, Medveđa i Preševo, u kojima nastavu pohađaju učenici i na albanskom jeziku.

Pored udžbenika za učenike koji pohađaju nastavu na albanskom jeziku, Ministarstvo prosvete obezbedilo je i isporučuje udžbenike za učenike koji nastavu pohađaju i na jezicima drugih nacionalnih manjina.

Kroz Projekat besplatni udžbenici svi učenici od prvog do četvrtog razreda u Srbiji dobiće knjige i radne sveske za predmete srpski, odnosno maternji jezik, matematika i svet oko nas.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.