Izvor: Blic, 03.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni pravni saveti za siromašne građane

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu organizuje besplatnu pravnu pomoć za siromašne građane, žrtve porodičnog nasilja, izbeglice, Rome, koji ne mogu da plate savete stručnjaka iz različitih oblasti prava.



Do sada su zainteresovani mogli da dobiju savete iz porodičnog prava, ali su u Pravnoj klinici tog fakulteta odlučili da pravne informacije prošire i na odredbe obligacionog (ugovori i naknada štete) i krivičnog prava, rečeno je Tanjugu u Pres službi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fakulteta.

Novi ciklus besplatne pravne pomoći počeće od sledećeg semestra, svake srede, a savetodavci su profesori, advokati, sudije ali i studenti prava koji su završili posebnu obuku.

Pravna klinika je posebno značajna i za same studente, jer kroz interaktivni metod edukacije stiču praktične veštine i profesionalnu odgovornost, kroz primenu pravnih odredbi u konkretnim životnim situacijama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.