Beskrajna sudska agonija

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2016, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beskrajna sudska agonija

Žalba odbrane lidera građanske inicijative SDP-a Olivera Ivanovića na prvostepenu presudu podneta je još pre pet meseci, a prvo ročište na kome je trebalo da se o njoj raspravlja je odloženo. Objašnjenje je da je to učinjeno zbog zahteva odbrane o izuzeću albanskog sudije.

Međutim, u SDP-u kažu da su očajni zbog takvog poteza, da je reč o neprofesionalnosti suda i da se zapravo radi o tome da Apelacioni sud odugovlači sa odlučivanjem o izuzeću.

- Advokati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su pre mesec i po dana, dva puta, zatražili izuzeće sudije iz redova albanske zajednice, zahtevajući da proces nastave sudije iz Euleksa koji je proces i počeo. Međutim, na ročištu je predsednik sudskog veća rekao da nije dobio odgovor na prigovor od Apelacionog suda Kosova i da zbog toga odlaže ročište. To je razočaravajuće i govori o neprofesionalnosti - pojašnjava Ksenija Božović, zamenica predsednika SDP-a.

Ona ističe da je svako pomeranje ročišta produžetak agonije za Olivera Ivanovića jer se on u pritvoru nalazi od 27. januara 2014. Advokati bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za KiM smatraju da sudija Albanac ne može biti objektivan.

- Euleksova misija je osnovana da vodi predmete kao što je ovaj i krivična dela u kojima je žrtva i postala žrtva jer je pripadnik određene nacionalnosti. Ukoliko je za ovaj slučaj određen sudija Albanac neka bude i sudija iz Srbije - smatra Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić.

"Vučić se odrekao Kosmeta i srpskog naroda"

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.