Berlin: A sad nam lepo recite imena svih špijuna

Izvor: Mondo, 08.Avg.2014, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: A sad nam lepo recite imena svih špijuna

Zvanični Berlin je zatražio od svih diplomatskih predstavništava u Nemačkoj da dostave imena svih aktivnih tajnih agenata koji rade u toj zemlji, piše danas nedeljnik "Špigel".

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Nemački list navodi da je Berlin svim ambasadama poslao notu u kojoj se traži "spisak imena svih aktivnih agenata".

Kako navodi Frans pres, nemačko ministarstvo spoljnih poslova, na pitanje te agencije o autentičnosti ove informacije, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << opovrglo navode "Špigela".

Prema pisanju nemačkog nedeljnika, ovaj potez je usledio kao posledica frustracije Berlina zbog učestalog negiranja Vašingtona da su američki agenti špijunirali najviše nemačke zvaničnike.

Povezane vestiNemačka policija uhapsila NATO špijunaCIA umešana u špijuniranje Nemačke

 Kako podseća AFP, potez Nemačke usledio je mesec dana nakon što je ta zemlja naredila šefu američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) u Berlinu da napusti Nemačku posle otkrivanja dva slučaja američkog špijuniranja nemačkih zvaničnika.

Odnosi SAD i Nemačke su već mesecima zategnuti nakon što je obelodanjeno da su Amerikanci, između ostalog, prisluškivali i nemačku kancelarku Angelu Merkel.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berlin traži spisak stranih tajnih agenata

Izvor: Akter, 08.Avg.2014

Zvanični Berlin je zatražio od svih diplomatskih predstavništava u Nemačkoj da dostave imena svih aktivnih tajnih agenata koji rade u toj zemlji..Nemački list "Špigel" navodi da je Berlin svim ambasadama poslao notu u kojoj se traži "spisak imena svih aktivnih agenata"...Kako navodi Frans pres,...

Nastavak na Akter...

Berlin traži spisak svih stranih tajnih agenata

Izvor: Blic, 09.Avg.2014, 10:42

Zvanični Berlin je zatražio od svih diplomatskih predstavništava u Nemačkoj da dostave imena svih aktivnih tajnih agenata koji rade u toj zemlji, piše danas nedeljnik "Špigel"...Nemački list navodi da je Berlin svim ambasadama poslao notu u kojoj se traži "spisak imena svih aktivnih agenata"...Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.